Om mine arbejdsmetoder

Da mine arbejdsmetoder er dybtgående, kalder jeg hele tiden på klientens ressourcer. Og det vil jeg gerne fortælle lidt om i dette indlæg.

De vigtigste ressourcer, som jeg kalder på, er:

Mod

Det er det psykiske mod, jeg kalder på hos mine klienter (og hos mig selv!). Forestil dig, at du har et vidne (ikke en dommer!!!) siddende på skulderen, som du kan dele dine oplevelser med og derigennem se dig selv en smule udefra. Altså en god samtalepartner, der hele tiden ser dig, som den, du er helt uden filter og gemmesteder og kun vil have dig til at gøre mere og mere for dig selv. Uanset hvor svært det må forekomme!

Vedholdenhed

For at kunne det, er det nødvendigt at have en vedholdenhed, en ihærdighed, så du ikke giver op på halvvejen. Jeg har set mange standse op, når de fx har fået en ny kæreste eller en ny bolig, for så må alt da være i orden!? Nej, det er det slet ikke. Alle de ubearbejdede problemstillinger fortsætter. Nissen flytter med, siger man. Du skal blive ved med at bruge dine redskaber!

Sensitiv intelligens

For at du skal kunne bearbejde de indtryk, der ustandseligt kommer til dig, har du brug for at aktivere din sensitive, din følelsernes intelligens. Dermed mener jeg en evne til fordomsfrit og uden at gemme noget væk at bearbejde de nye indtryk, der hele tiden kommer til dig, så du ikke gemmer dig i selvtilfredshed i en falsk forvisning om at vide alt, hvad det er nødvendigt at vide for at have et godt liv. For meningen med det hele er,

At du opnår at få et godt liv med en klart forbedret livskvalitet

Med et godt liv mener jeg ikke et liv, hvor magelighed i økonomisk velstand, i omfattende tryghed eller lignende er i højsædet, selvom det da kan være ganske rart. Nej, jeg mener en tilværelse, hvor den til enhver tid tilgængelige livskvalitet er høj. Et liv, hvor du hele tiden ser dig selv som deltager i en dynamisk proces og med dine sidste indsigter som katalysatorer for fornyede indsatser. Et liv, hvor du hele tiden tager tingene op efterhånden, som de opstår. Så lever du med en dynamisk bevidsthed og derved genopdager dig selv hele tiden. Så er du medlevende, dér hvor det er sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.